Parametry
- Poziom zaawansowania: średniozaawansowany
- Ścieżki Cyklu PRO: dietetyk zwierzęcy, psi dietetyk, koci dietetyk
- Certyfikat: TAK
- Czas dostępu: 6 miesięcy
- Data startu: nabór otwarty
Opis
Produkt zawiera dostęp do:
1. Kursu PRO "Karmy komercyjne"
2. Webinaru “Chwyty marketingowe na rynku pet food”
O KURSIE:
Chcesz nauczyć się czytać etykiety karm komercyjnych? Poznaj branżę pet food od podszewki z premierowym kursem online dla profesjonalistów.
Zdobądź praktyczną wiedzę i doradzaj swoim klientom w wyborze NAJLEPSZEJ KARMY dla ich psów i kotów!
Z tym kursem dowiesz się jak wygląda od środka rynek karm dla psów i kotów. Nauczysz się wybierać NAJLEPSZĄ karmę dla określonego zwierzęcia i zrozumiesz czym się kierować przy wyborze. Otrzymasz również podręczną checklistę ułatwiającą wybór produktu.
DLA KOGO JEST TEN KURS?
Kurs zawiera kompleksową wiedzę skierowaną do osób zawodowo związanych ze zwierzętami oraz zaangażowanych opiekunów. To w pełni zdalny program, który możesz zrealizować w dowolnym dla siebie miejscu i czasie.
Jest szczególnie polecany: przyszłym dietetykom zwierzęcym, lekarzom i technikom weterynarii, behawiorystom i zoopsychologom, hodowcom, petsitterom, sklepom zoologicznym, hotelom dla zwierząt, schroniskom i fundacjom, innym specjalistom pracującym ze zwierzętami oraz zaangażowanym opiekunom.
ZAWARTOŚĆ KURSU:
- kilkadziesiąt lekcji wideo (łącznie kilka godzin nagrań)
- materiały dodatkowe w postaci notatek, PDF-ów, artykułów naukowych
- ćwiczenia do wykonania, aby sprawdzić wiedzę w praktyce
- pokaźna bibliografia, oparta tylko na rzetelnych źródłach
- dostęp do prywatnej grupy na Facebooku z poradami ekspertów i wymianą doświadczeń (pojawiają się tam oferty pracy w branży)
- certyfikat potwierdzający nabytą wiedzę
PREZENT! BONUS O WARTOŚCI 149 ZŁOTYCH
- Webinar “Chwyty marketingowe na rynku pet food” (wartość: 149 zł)
PROGRAM KURSU:
Kurs rozpoczyna się obszernym działem dotyczącym rynku karm komercyjnych. Poznasz kulisy przemysłu pet food i głównych graczy w branży. Zdasz sobie sprawę, czym są marki własne i przez kogo są produkowane. Dowiesz się, czym różnią się karmy premium od ekonomicznych, czyli jakie są segmenty jakościowe karm.
Następnie zaznajomisz się z procesem produkcji karm suchych i mokrych (ekstruzja, pieczenie, sterylizacja, liofilizacja, tłoczenie na zimno). Zdobędziesz wiedzę na temat doboru surowców.
Z kolejną częścią kursu zrozumiesz regulacje dotyczące etykietowania karm i oświadczeń (claims). Z łatwością zaczniesz czytać etykiety karm i zinterpretujesz zapisy na opakowaniu produktu. Poznasz techniki marketingowe producentów i nie dasz się wprowadzić w błąd. Zdobędziesz wiedzę o trendach na rynku pet food (naturalne, ekologiczne (bio/organic), grain-free, wysokobiałkowe/niskowęglowodanowe, świeże mięso.
Poznasz systemy kontroli jakości karm i w jaki sposób dba się o bezpieczeństwo produktu (tzw. dobre praktyki produkcyjne i system RASFF). Zdobędziesz rzetelną wiedzę na temat potencjalnego skażenia karm mykotosynami i bakteriami chorobotwórczymi. Omówię problem zafałszowań karm dla zysków na przykładzie melaminy i własnych badań. Dowiesz się, czy AGEs, czyli zaawansowane produkty glikacji (takie jak produkty reakcji Maillarda) stanowią realne zagrożenie dla zdrowia psów żywionych karmami komercyjnymi. Pokażę Ci, jak wygląda zatwierdzanie dodatków do karm oraz czy syntetyczne konserwanty, przeciwutleniacze oraz dodatki stosowane w karmach są bezpieczne. Nauczysz się prawidłowo przechowywać karmę i zwracać na to uwagę w domu swoich klientów.
Wreszcie poznasz zagrożenia oraz korzyści związane z podawaniem karm komercyjnych i dowiesz się, dlaczego potrzebujemy transparentności producentów. Nauczysz się, kiedy stosować karmy mokre, a kiedy suche i czy można je ze sobą łączyć.
Moduł 1 "Rynek karm komercyjnych"
1. Strategie żywienia
2. Rodzaje karm gotowych
3. Historia karm
4. Rynek karm. Statystyki.
5. Rynek karm. Producenci.
Moduł 2 "Segmenty jakościowe karm"
6. Umowny podział karm
7. Karmy standardowe
8. Karmy premium
Moduł 3 "Procesy produkcji karm"
9. Podział karm - proces produkcji
10. Wybór surowców - białka
11. Wybór surowców - węglowodany
12. Ekstruzja cz. 1
13. Ekstruzja cz. 2
14. Film z fabryki karm
15. Wady i zalety ekstruzji
Moduł 4 "Regulacje dotyczące etykietowania"
16. Etykieta jako dokument prawny
17. Informacje obowiązkowe na etykiecie
18. Przeznaczenie karmy i dawkowanie
19. Deklaracje składu surowcowego
20. Składniki analityczne
21. Dodatki i ich kategorie
22. Identyfikacja produktu
Moduł 5 "Regulacje dotyczące oświadczeń"
23. Kategorie oświadczeń
24. Sformułowania dot. oświadczeń
25. Oświadczenia dot. zawartości
26. Oświadczenia dot. zawartości i braku
27. Oświadczenia funkcjonalne
28. Uzasadnienia dot. oświadczeń
29. Naturalna a ekologiczna
30. Świeże mięso a mączki
31. Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego
Moduł 6 "Bezpieczeństwo karm cz.1"
32. Dobre praktyki produkcyjne
33. RASFF - Rapid Alert System
34. Zagrożenia mykotoksynami
35. Bezpieczeństwo mikrobiologiczne
36. Produkty reakcji Maillarda
37. Zafałszowania składu karm
Moduł 7 "Dodatki do karm"
38. Zatwierdzanie dodatków paszowych
39. Funkcje przeciwutleniaczy
40. Rodzaje przeciwutleniaczy
41. Konserwanty przeciwbakteryjne
42. Dodatki sensoryczne: aromaty i barwniki
43. Czy dodatki są bezpieczne? Cz. 1
44. Czy dodatki są bezpieczne? Cz. 2
Moduł 8 "Wady i zalety karm"
45. Zalety karm cz. 1
46. Zalety karm cz. 2
47. Zalety karm cz. 3
48. Zalety karm wg rodzaju
49. Wady karm cz. 1
50. Wady karm cz. 2
51. Wady karm cz. 3
52. Wady karm wg rodzaju
Moduł 9 "Wybór karm"
53. Wytyczne WSAVA cz. 1
54. Wytyczne WSAVA cz. 2
55. Wytyczne WSAVA cz. 3
56. Wytyczne WSAVA cz. 4
57. Wybór karmy - schemat postępowania cz. 1
58. Wybór karmy - schemat postępowania cz. 2
59. Zgłaszanie skarg
PŁATNOŚĆ W RATACH:
Aby skorzystać z płatności w ratach w ramach usługi PayPo, należy wybrać opcję "Przelewy24". Usługa PayPo zostanie odblokowana w kolejnym kroku zamówienia. W razie pytań zapraszam do kontaktu: pytania@karolinaholda.com.
PROWADZĄCA:
Nazywam się dr Karolina Hołda i zajmuję się naukowo żywieniem zwierząt towarzyszących jako niezależna ekspertka. Moją misją jest to, aby jak najwięcej opiekunów zwierząt miało świadomość, że wielu problemom zdrowotnym można zapobiec dzięki prawidłowemu żywieniu.
Jestem edukatorką oraz certyfikowaną trenerką nauki. Prowadzę szkolenia, podczas których dzielę się swoją pasją i przekazuję rzetelną wiedzę. Od ponad 10-lat współpracuję z producentami karm, głównie bilansując receptury i weryfikując etykiety. To dlatego w moich kursach i innych materiałach edukacyjnych dzielę się ekspercką wiedzą, popartą doświadczeniem i praktyką.
Jestem wykładowcą akademickim, prelegentką na konferencjach naukowych i autorką ponad 80 publikacji oraz artykułów branżowych. Ciągle się rozwijam.
Odbyłam staż naukowy w Ghent University (Belgia), na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej oraz w Kalifornii (Stany Zjednoczone) w Metropolitan Animal Veterinary Hospital w Los Angeles.
Należę do European Society of Veterinary and Comparative Nutrition. Regularnie biorę udział w międzynarodowych kongresach, targach i seminariach. Śledzę rozwój rynku zoologicznego w Polsce i na świecie.
W swojej pracy opieram się na Evidence-based Veterinary Medicine (EBVM), czyli na medycynie weterynaryjnej opartej na dowodach naukowych. Dlatego znajdziesz u mnie tylko potwierdzone informacje i obiektywne podejście do dietetycznych zagadnień. Nie ma tu miejsca na fanatyzm i radykalne poglądy w kwestii żywienia.
Pamiętajmy, że nie ma jednego sprawdzonego, uniwersalnego rozwiązania dla wszystkich zwierząt, jeśli chodzi o dietę. Każdy kot i pies będą wymagać indywidualnego spojrzenia na zdrowie oraz potrzeby organizmu.
Czas dostępu: 6 miesięcy
Podana cena zawiera podatek VAT.
Dostawa
Sposób dostawy: | Koszt dostawy: |
---|---|
Wysyłka elektroniczna | 0,00 zł |
-
Kiedy ukażą się kolejne moduły kursu?
Nowe moduły kursu ukazywać się będą regularnie w KAŻDY PIĄTEK. Zauważyłam, że bardzo wielu kursantów z Cyklu PRO nie przerabia czasem ani jednej lekcji z kursu. Cotygodniowe ukazywanie się modułów to inspiracja od jednego z moich ulubionych szkoleniowców. Wiele osób chwali sobie fakt, że są tym bardziej motywowani niż natychmiastowy dostęp do wszystkich lekcji.
-
Czy ten kurs da mi kwalifikacje do wykonywania zawodu dietetyka zwierzęcego?
Ten kurs to dobry sposób na rozpoczęcie Twojej kariery jak dietetyk zwierzęcy. Po ukończeniu wszystkich kolejnych niezbędnych kursów z Cyklu PRO możesz wyrazić chęć przystąpienia do finałowego egzaminu podsumowującego całą zdobytą wiedzę. Dzięki temu otrzymasz certyfikat – dyplom dietetyka zwierzęcego.
-
Czy mogę wziąć udział w kursie bez powiązania zawodowo ze zwierzętami?
Tak, ale pamiętaj, że jest to kurs w którym szczegółowo omawiamy zagadnienia karm komercyjnych. Kurs przygotowuje uczestników do pracy z opiekunami. Jeśli nadal masz wątpliwości, czy ten kurs jest dla Ciebie napisz na: pytania@karolinaholda.com. Pomogę Ci wybrać kurs, który będzie odpowiadał Twoim potrzebom.
-
Czy mogę usiąść do kursu, kiedy chcę?
Tak. Możesz przerabiać kurs w dowolnym czasie i w swoim tempie. Materiały są dostępne 24/7 na platformie internetowej.
-
Kiedy otrzymam dostęp do kursu?
Od razu po zakupie otrzymujesz 6-miesięczny dostęp do kursu.
-
Czy dostanę fakturę po zakupie?
Tak, oczywiście. Fakturę VAT otrzymasz mailem od razu po złożeniu zamówienia.
-
W jakiej formie dostanę certyfikat ukończenia kursu?
Po zaliczeniu wszystkich lekcji dostaniesz certyfikat w formie elektronicznej (PDF).
-
VOUCHER
Istnieje możliwość zakupu kursu na prezent w formie vouchera. W tym celu proszę pisać tutaj: pytania@karolinaholda.com.
Klienci, którzy kupili ten produkt, wybierali również:
Cena
699,00 zł
Cena
699,00 zł